Sale!
, , ,

Húsvéti hatos karton válogatás (Somlai-Prestige Juhfark-Muskotály)

16 000 Ft

A hagyományos magyar húsvéti fogások mellé ajánljuk ezt a csomagot, amiben a hagyományostól a könnyed félédes illatosig minden megtalálható, ráadásul duplán.

A csomag tartalma:

2 üveg Nagy-Somlói Somlai Cuvée 2020 0,75L

2 üveg Bogdán Birtok Nagy-Somlói Prestige Juhfark 2020 0,75L

2 üveg Bogdán Birtok Nagy-Somlói Muskotály 2021 0,75L

A Somlai Cuvée ahogy a neve is elárulja, egy olyan házasítást szerettünk volna készíteni, amely a régi idők tipikus Somlói borát újragondolva, egy igazi közönség kedvenc lehet. Innen a neve is, mert régebben a környékbeliek “Somlai”-nak hívták a borukat. Tipikus somlói fajtákat(juhfark, olaszrizling, hárslevelű) házasítunk, minden évben eltérő arányban, hogy a végeredmény, az évjárati sajátosságokat kiküszöbölve, közel ugyanolyan legyen. Igazi somlói ízvilág, ásványos sós, lekerekedett savakkal, és a hárslevelűnek köszönhetően kellően gyümölcsös.

Prestige Juhfark a klasszik Juhfarkunkhoz képest kap egy kis battonage eljárást (finom seprőn tartás), valamint nagyjából 10-12 hónapig 500 literes tölgyfahordóban érleljük. Ezt követően a hordókat összefejtjük saválló tartályba, egalizáljuk, majd az itt eltöltött 3-6 hónap alatt nyeri el palackozásra alkalmas formáját. Palackozás után 3 hónap pihentetést, érlelést követően hozzuk forgalomba. Nem készül minden évjáratból!

A Bogdán Muskotályt az illatos, jellegzetes parfümös-virágos jegyei könnyen felismerhetővé teszik. Kedves könnyedsége miatt alapvetően tipikusan a kora tavasztól késő őszig tartó időszak bora, azonban a fajta kedvelői egész évben szívesen fogyasztják. Könnyed stílusú, félédes borként jól behűtve, önmagában is nagyon élvezetes elfogyasztani.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Húsvéti hatos karton válogatás (Somlai-Prestige Juhfark-Muskotály)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Húsvéti hatos karton válogatás (Somlai-Prestige Juhfark-Muskotály)
16 000 Ft
Scroll to Top