Látogass el hozzánk

A Bogdán Birtok története

borbirtok

történetünk

1899 óta - Bogdán birtok

A szőlőművelést a családban immáron az ötödik generáció viszi tovább, akik a kezdetektől törzsgyökeres Somlószőlősiek (a hegy lábán elterülő falu) voltak. Az első generáció tagja az ükapa, Molnár Péter, aki 1859-ben született. A következő nemzedék a veje, az 1896- ban született Tolner Dániel.
A harmadik generáció a nagyapával kezdődött, id. Bogdán József, 1923-ban született, majd 1953-tól ismét egy újabb nemzedék lépett színre ifj. Bogdán József születésével. A jelenlegi korosztály pedig 1977-től 1989-ig bezárólag „képviselteti magát”. A dédapa vincellérként dolgozott a hegy somlószőlősi oldalán, ami egy 399 négyszögöl kisparaszti birtokot jelentett (1négyszögöl = 3,6 nm).

Névtelen terv (23)
TDL_0851
borbirtok

történetünk

Napjainkban-

Az ifj. Bogdán József – a birtok jelenlegi ügyvezető igazgatója – érettségi ajándékként 300 négyszögöl területet kapott, amin felújították a pincét, betelepítették szőlővel, majd elkezdték a szomszédos területeket felvásárolni, így kibővültek 700 négyszögölre. A 80-as évek végén a Badacsonyi Állami Gazdaság felszámolását követően további területeket vettek, mert akkorra kialakult, hogy Levente és Lehel – az ötödik generáció tagjai – a későbbiekben a szőlészettel foglalkoznak. A birtok növekedésével egyre bővült a hozzá ezer szállal kötődő szomszédi és baráti kör, finomra szőve a Somló társadalmi szövetét. Ez az a történelem, amely áthatja a Bogdán Birtok jelenét, mindennapjait, és soha nem engedi szem elől téveszteni a gyökereket.

A Bogdán Birtok a Somlón, a maga 20 hektáros, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásával a hegy egyik legnagyobb termelője.

A Bogdán Birtok a Somlón, a maga 20 hektáros, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásával a hegy egyik legnagyobb termelője.

hagyományainkat megtartva

borbirtok

Filozófiánk

A Bogdán Birtok alapvető filozófiája a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy modern világszínvonalú bor előállítása. Nagyapáink bölcsességeit megőrizve, és a legkorszerűbb technológiákat felhasználva alkotjuk meg a Somló hegy legjobb nedűit. Fahordós és reduktív technológiákat ötvözve különleges minőségű borokat alkotunk, elérhető áron. Számunkra a minőség nem luxus, hanem egy alapvető szint, amit igyekszünk minden alkalommal túlteljesíteni.

Ez a filozófiánk, ami megtérülni látszik többszörös díjnyertes borainkkal. Az áldozatos munka meghozza gyümölcsét.
Döntő szerepet tulajdonítunk a bor pincénél történő értékesítésének és a személyes eladásnak. Igazi családi birtok vagyunk, ahol a különböző generációk értékei egységes egésszé álltak össze. Ez a harmónia tükröződik fiatalos, friss
borainkban, és teszi széles körben kedveltté a Bogdán Birtok borait.

foglalj hozzánk és

Kóstold meg borainkat!

Shopping Cart
Scroll to Top