Prestige Juhfark a klasszik Juhfarkunkhoz képest kap egy kis battonage eljárást (finom seprőn tartás), valamint nagyjából 10-12 hónapig 500 literes tölgyfahordóban érleljük. Ezt követően a hordókat összefejtjük saválló tartályba, egalizáljuk, majd az itt eltöltött 3-6 hónap alatt nyeri el palackozásra alkalmas formáját. Palackozás után 3 hónap pihentetést, érlelést követően hozzuk forgalomba. Nem készül minden évjáratból!
A juhfark egy ősi magyar fajta, szinte egyetlen termőhelyhez, a Somlóhoz köthető. A juhfark valódi értékeit a vulkáni, ásványos talajokon tudja megmutatni. A magyar tájon termő legkeményebb bornak tartják. Értékeinek kibontakozásához idő kell, Savai ekkorra már veszítenek kezdeti érdességükből és nagyon tiszta ízű, tartalmas, elegáns bort mutat. Mindezek ellenére juhfarkunkat könnyedebbre, populárisabbra készítjük, hogy annak is elnyerje a tetszését, aki nem nagytestű, nehéz “rétegborra” , hanem egy jó juhfarkra vágyik.